Geniet in stilte

Met de optie om van uw piano een stille piano te maken, kunt u spelen wanneer u maar wilt. Geniet van natuurlijk pianogeluid via een koptelefoon, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw omgeving.

Piano Silent System

Met het Piano Silent System is het mogelijk om op ieder tijdstip te studeren zonder anderen hiermee lastig te vallen. Bij Proost-Slackx bieden we een brede waaier aan silent systemen aan, waarmee wij van elke akoestische piano een semi-digitale kunnen maken. U kan dan naar eigen behoefte overschakelen naar geluidloos spelen met een hoofdtelefoon.

Hoe werkt een Piano Silent Systeem?

Een Silent systeem kan ingebouwd worden in een akoestische piano of vleugel. De hamers worden verder van de snaren gebracht, waardoor ze de snaren niet raken wanneer u een toets indrukt. In plaats hiervan wordt het indrukken van de hamers geregistreerd door sensoren die dit omzetten in een digitaal signaal. Zo kan u het akoestische geluid beluisteren via hoofdtelefoon.

Wat zijn de voordelen?

  • Het inbouwen van een Silent systeem is bijna in alle piano’s mogelijk
  • U behoudt dezelfde touch als die van een gewone piano
  • Speel ’s avonds piano en oefen in alle rust
  • Uw buren horen geen ongewenste pianoklanken

Een Silent System in uw piano laten plaatsen?

Wij zijn erkend installateur en plaatsen Silent systemen in bijna elke piano. Dit doen we zowel in ons atelier als op locatie. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met ons!

Ontdek ons aanbod, waaronder de merken Feurich en Yamaha