Huurkoop piano

De huurkoopformule die we bij Piano’s ProostSlackx aanbieden, is ideaal voor beginnende pianisten van alle leeftijden. De aankoop van een piano is een serieuze investering. Onze formule verlaagt deze drempel.

U kan op deze manier beginnen spelen op een kwalitatief instrument, zonder hiervoor meteen de volledige prijs te betalen. Dit is mogelijk voor al onze nieuwe en tweedehandse piano’s!

Speelt uw piano niet goed meer, blijven er toetsen hangen?

Het kwaliteitsvol afregelen van klavier en pianomechaniek zijn noodzakelijk om het volledige muzikale spectrum van een piano te benutten.

Elke buffetpiano of vleugel dient in principe om de vijf jaar opnieuw afgeregeld te worden. Dit omwille van speling in het klavier, foute indrukdiepte, verkeerde afstand van de hamers tot de snaren, etc. Om de tien jaar zou elke piano een grondige revisie moeten krijgen. Hierbij worden ook de hamerkoppen afgeschuurd, het klavier exact gelijk gelegd, elk onderdeel gesmeerd en de pianomechaniek tot in detail afgeregeld.

Heeft uw piano nood aan regulatie?

Intonatie is het geheim van elke goede pianotechnieker en stemmer. Het is een techniek waarbij men met naalden het vilt van de hamerkoppen bewerkt, zodat er een herverdeling van de aanslagspanning ontstaat.

Intonatie mag enkel uitgevoerd worden door stemmers die voldoende ervaring in hun vakgebied hebben opgebouwd. Een slechte intonatie kan de hamerkoppen ruïneren. Het kwaliteitsvol afregelen van klavier en pianomechaniek is noodzakelijk om het volledige muzikale spectrum van een piano te benutten. Een goede geïntoneerde piano heeft vaak een onvermoede rijkdom aan klank in het bijzonder bij vleugels.

Vermoed u dat uw piano nood heeft aan regulatie? Werken sommige toetsen niet meer naar behoren? Contacteer ons dan vandaag nog.