Over ons

Vanuit onze kennis en ervaring, bieden we zowel nieuwe als tweedehandse piano's aan, instrumenten die ons kwaliteitslabel zullen dragen.

Door mijn onstuitbare interesse in de geheimen van de pianotechniek, besloot ik een eigen atelier op te richten waar ik mij voornamelijk toelegde op mijn grootste passie: het restaureren van historische instrumenten.

Na mijn studies Geschiedenis aan de UA heb ik ervoor gekozen een ander pad te bewandelen, en me te verdiepen in de rijke geschiedenis van de piano. Ik kreeg de kans om in de leer te gaan bij een grootmeester met internationale faam en verwierf al snel inzicht in de mechanismen van dit prachtig instrument. In deze jaren als leerjongen heb ik talloze vaardigheden en technieken verworven.

Ik haal veel intellectueel en ambachtelijk genot uit het aanleren en toepassen van traditionele technieken, zoals het zelf van maken van vernis of het afwerken in Frans politoer.

Vanuit mijn eerste passie, geschiedenis, doe ik zelf steeds research naar de instrumenten die ik onder handen neem. Ik vind het leuk op deze manier kennis te blijven vergaren. Daarnaast sta ik graag in contact met collega’s om zo veel mogelijk kennis en ervaring uit te wisselen. Zo wordt mijn vernis verkocht aan professionelen over de hele wereld.

De jarenlange ervaring, de ontelbare grote en kleine werken aan alle soorten piano’s, voor zowel professionele muzikanten als hobbyisten, geven mij het vertrouwen zelfs de meest onmogelijke opdrachten aan te nemen. Het zichtbaar genot van de pianist bij het bespelen van zijn net gerestaureerde piano is dan de kers op de taart.

Onlangs besloot ik opnieuw een nieuwe uitdaging aan te gaan en een volwaardige pianowinkel te openen. Hier wil ik vanuit mijn kennis en ervaring zowel nieuwe als tweedehandse piano’s aanbieden, instrumenten die mijn kwaliteitslabel zullen dragen.

Mede daarom heb ik gekozen om verdeler te worden voor Feurich-piano’s. Tijdens een bezoek aan het Feurich-hoofdkwartier in Wenen ontmoette ik verschillende gelijkgestemde zielen en merkte ik veel overeenkomsten in onze visie. Hun beleid en innovatieve aanpak overtuigen me dat dit merk nog een mooie toekomst zal kennen.