Huurkoop piano

De huurkoopformule die we bij Piano’s ProostSlackx aanbieden, is ideaal voor beginnende pianisten van alle leeftijden. De aankoop van een piano is een serieuze investering. Onze formule verlaagt deze drempel.

U kan op deze manier beginnen spelen op een kwalitatief instrument, zonder hiervoor meteen de volledige prijs te betalen. Dit is mogelijk voor al onze nieuwe en tweedehandse piano’s!

Blüthner (1909)

Volledige restauratie van een Blüthner vleugel (220cm) uit 1909, die in erbarmelijke staat bij ons in het atelier werd afgeleverd. Wij ontmantelden dit instrument volledig, herstelden eerst de zangbodem en werkten af met onze zelfgemaakte traditionele vernis.

Voor de hersnaring herberekenden wij de inharmoniciteitscurve om het instrument optimaal te doen klinken. In de spuitcabine werd het gietijzeren kader herspoten.

Deze beschimmelde pianomechaniek werd bijna volledig vervangen: vilt, leer, veertjes en hamerkoppen (Renner). Bij de herstelling van het meubel viel vooral de beschadiging aan de klavierklep op; de vorige eigenaar, een pastoor-muzikant, speelde met zijn doorrookte lange vingernagels nogal enthousiast op de toetsen.

Wij restaureerden de piano voor een concert in de toonzaal van een collega. Amper twee weken later werd ze al verkocht.