Huurkoop piano

De huurkoopformule die we bij Piano’s ProostSlackx aanbieden, is ideaal voor beginnende pianisten van alle leeftijden. De aankoop van een piano is een serieuze investering. Onze formule verlaagt deze drempel.

U kan op deze manier beginnen spelen op een kwalitatief instrument, zonder hiervoor meteen de volledige prijs te betalen. Dit is mogelijk voor al onze nieuwe en tweedehandse piano’s!

Bösendorfer (1932)

Volledige restauratie van een Bösendorfer vleugel (170cm) uit 1932, die in erbarmelijke staat bij ons in het atelier werd afgeleverd. Wij ontmantelden dit instrument volledig, herstelden eerst de zangbodem en werkten af met onze zelfgemaakte traditionele vernis.

Voor de hersnaring herberekenden wij de inharmoniciteitscurve om het instrument optimaal te doen klinken. In de spuitcabine werd het gietijzeren kader herspoten.

De pianomechaniek werd bijna volledig vervangen: vilt, leer, veertjes en hamerkoppen (Renner). Het volledig vergeeld ivoor hebben we door middel van traditionele methodes in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Deze piano staat nu in de Belgische ambassade in Kopenhagen waar ze regelmatig door gerenommeerde pianisten, zoals Dirk Brossé, de zusjes Labècque, Audrey Saint-gil, Niels Lan Doky, Caroline Fischer en vele anderen wordt bespeeld.