Huurkoop piano

De huurkoopformule die we bij Piano’s ProostSlackx aanbieden, is ideaal voor beginnende pianisten van alle leeftijden. De aankoop van een piano is een serieuze investering. Onze formule verlaagt deze drempel.

U kan op deze manier beginnen spelen op een kwalitatief instrument, zonder hiervoor meteen de volledige prijs te betalen. Dit is mogelijk voor al onze nieuwe en tweedehandse piano’s!

Erard (1875)

Volledige restauratie van een Erard vleugel (208cm) uit 1875, die in een magazijn stond te verkommeren. Omdat wij een passie voor geschiedenis hebben was het voor ons niet moeilijk te achterhalen dat dit instrument oorspronkelijk niet zwart, maar palissander gefineerd was.

We ontmantelden dit instrument volledig, herstelden de zangbodem en werkten af met onze zelfgemaakte traditionele vernis. Voor de hersnaring herberekenden wij de inharmoniciteitscurve om het instrument optimaal te doen klinken. Wij gebruikten onder andere verschillende types paulellosnaren en bekwamen zo een historisch correct klankbeeld. De pianomechaniek werd bijna volledig vervangen: vilt, leer, veertjes en hamerkoppen (Desfougères).

Frans Liszt was een groot fan van Erard en was de trotse eigenaar van een zelfde vleugelpiano. Ook Wagner, Verdi, Fauré, Ravel en vele andere componisten uit die periode hadden soortgelijke Erards.

Na onze restauratie is de piano door Guy Van Nueten gebruikt voor de opnames van zijn recentste langspeler. Ook gaven onder meer Tal Walker en Sodi Braidé er een concert op. Dat deze historische vleugel door zijn nieuwe eigenaar weer dagelijks bespeeld wordt, stemt ons blij.

It’s really a great piano, thank you for letting me play it!” – Tal Walker.