Huurkoop piano

De huurkoopformule die we bij Piano’s ProostSlackx aanbieden, is ideaal voor beginnende pianisten van alle leeftijden. De aankoop van een piano is een serieuze investering. Onze formule verlaagt deze drempel.

U kan op deze manier beginnen spelen op een kwalitatief instrument, zonder hiervoor meteen de volledige prijs te betalen. Dit is mogelijk voor al onze nieuwe en tweedehandse piano’s!

Gabriel Gaveau (1925)

Grote restauratie van een Gabriel Gaveau vleugel (190cm) uit 1925. Het meubel met typisch Gaveau waaierpatroon vertoonde ettelijke vochtkringen in het fineer, die na het opfrissen bijna volledig verdwenen.

Het authentieke karakter van deze prachtige piano werd echter behouden. We ontmantelden dit instrument volledig, herstelden de zangbodem en werkten af met onze zelfgemaakte traditionele vernis.  Voor de hersnaring herberekenden wij de inharmoniciteitscurve om het instrument optimaal te doen klinken.

De pianomechaniek werd bijna volledig vervangen: vilt, leer, veertjes en hamerkoppen (Renner). Het volledig vergeelde ivoor hebben we door middel van traditionele methodes in zijn oorspronkelijke staat kunnen herstellen.