Huurkoop piano

De huurkoopformule die we bij Piano’s ProostSlackx aanbieden, is ideaal voor beginnende pianisten van alle leeftijden. De aankoop van een piano is een serieuze investering. Onze formule verlaagt deze drempel.

U kan op deze manier beginnen spelen op een kwalitatief instrument, zonder hiervoor meteen de volledige prijs te betalen. Dit is mogelijk voor al onze nieuwe en tweedehandse piano’s!

J. Gunther (1865)

Volledige restauratie van een Gunther buffetpiano uit 1865. Dit instrument was een erfstuk en een heel interessant project omdat we – op vraag van de klant – de originele bovendempermechaniek volledig hebben vervangen door een moderne mechaniek, zodat de aanslag aan moderne normen voldoet.

We ontmantelden de piano, herstelden de zangbodem en werkten daarna af met onze zelfgemaakte traditionele vernis. Voor de hersnaring herberekenden wij de inharmoniciteitscurve om het instrument optimaal te doen klinken.

Het volledig vergeelde ivoor hebben we door middel van traditionele methodes in zijn oorspronkelijke staat kunnen herstellen.

Verschillende delen van het meubel hebben we opnieuw gefineerd alvorens het geheel af te werken in Frans politour.