Huurkoop piano

De huurkoopformule die we bij Piano’s ProostSlackx aanbieden, is ideaal voor beginnende pianisten van alle leeftijden. De aankoop van een piano is een serieuze investering. Onze formule verlaagt deze drempel.

U kan op deze manier beginnen spelen op een kwalitatief instrument, zonder hiervoor meteen de volledige prijs te betalen. Dit is mogelijk voor al onze nieuwe en tweedehandse piano’s!

Rönisch (1921)

Volledige restauratie van een Ronisch vleugel (190cm) uit 1921, een erfstuk dat in erbarmelijke staat bij ons in het atelier werd afgeleverd.

We ontmantelden de piano, herstelden de zangbodem en werkten daarna af met onze zelfgemaakte traditionele vernis. Voor de hersnaring herberekenden wij de inharmoniciteitscurve om het instrument optimaal te doen klinken. Het gietijzeren kader werd herspoten in de spuitcabine.

De pianomechaniek werd bijna volledig vervangen: vilt, leer, veertjes en hamerkoppen (Renner). Het volledig vergeelde ivoor hebben we door middel van traditionele methodes in zijn oorspronkelijke staat kunnen herstellen.